Här får du hjälp med trädfällning i Skåne

09 februari 2022
jonas olsson

editorial

Alla älskar stora och vackra träd. Överallt i Skåne hittar man fina, unika träd som bidrar till ett vackert landskap. Vissa träd kan bli väldigt gamla, men inga står kvar för evigt. Dessutom kan även träd råka ut för både röta, sjukdomar och tråkigt nog även vandalisering. I ett sådant läge, när träden blir ett problem, måste man kanske avverka dem. Det är aldrig kul, men kan ibland vara ett nödvändigt ont.

När träden inte orkar längre, när de exempelvis blir för gamla, då kan det vara läge att kontakta en professionell arborist som hjälper till med trädfällning i Skåne. En av dem hittar du här: https://www.aliasarborist.se/traedfaellning/traedfaellning-skane. Du kan även behöva fälla träd av andra orsaker. En del träd kan växa farligt nära en fastighet och hotar att välta över byggnaden. Er arborist i Skåne kan även avlägsna besvärliga träd med så kallad sektionsfällning, då man avverkar trädet bitvis så det inte riskerar att falla okontrollerat och skada något i närheten. 

 

trädfällning Skåne

 

Lämna trädfällningen åt proffsen

Att ge sig på att fälla träd själv rekommenderas inte. Trädfällning kan vara mycket farligt om man inte vet vad man gör och det är därför utbildade och erfarna arborister finns. Märker du att ett träd är dåligt och behöver avlägsnas, försök inte att hugga ner det på egen hand, utan ta hjälp av de som har trädfällning som profession.

Om du märker att ett träd blivit angripet så behöver inte fällning vara det första alternativet. Många gånger kan det gå att avlägsna det angripna partiet för att trädet ska återhämta sig. Men om man bedömer att trädet är bortom räddning, blir i så fall nästa steg att fälla det. Kontakta alltid en arborist först om du är osäker på om du verkligen behöver fälla ditt träd. Arboristen kan göra en bedömning åt dig.

Fler nyheter