teamp.se

läs mer här

Mopedbilar från Aixam ger frihet och självständighet

Är du under 18 år, men har behov av att ta dig till olika ställen? Vill du slippa be mamma och pappa om skjuts varje gång? Vill du känna dig fri och självständig och kunna åka vart du vill, när du vill? Att kunna åka till dina kompisar själv, till träningen, eller någon annan fritidsaktivitet är frihet.

Du behöver inte vara under 18 år heller. Du kanske bara inte har hunnit ta körkort, eller inte tyckt att det var nödvändigt tidigare. Du kanske brukar cykla eller åka moped. Men samtidigt varit avundsjuk på de som suttit i sina varma bilar, när regnet piskat dig i ansiktet. Du måste inte ta körkort för att åka bekvämt. 

Behöver ni en andra bil?

Ni har kanske en en personbil som familjebil när ni ska åka lite längre. Men när en av er har familjens bil, och den andre behöver åka och handla så kan det bli knepigt. Visst brukar ni ibland ta cykeln, eller till och med promenera. Men när det är kallt eller regnar och det är mycket som ska handlas, då kan det behövas en extra bil. En mopedbil kan då vara ett fantastiskt hjälpmedel. 

 

 

En mopedbil kan vara en perfekt andrabil. Man kanske använder den främst till kortare turer. Exempelvis till och från förskolan, skolan, träningen, affären eller vid andra tillfällen. 

Mopedbil, hur fungerar den?

Mopedbilar kan köras från det att man är 15 år. Man ska ha mopedkörkort klass 1, alltså AM-körkort. Gå till din återförsäljare av mopedbilar och kolla in aixam mopedbilar. Där kan du titta på och prova olika modeller. Klämma och känna, rådfråga och fixa finansiering. 

Aixam är Europas ledande mopedbilsmärke och fokuserar på miljö, säkerhet och design. Det finns många modeller att välja bland och olika prisklasser. Så tveka inte om du är för ung för personbil, inte har B-körkort, eller kort och gott vill ha en smidig liten extrabil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *