teamp.se

läs mer här

Arbeta hållbart hemifrån

Att jobba hemifrån är väl minst sagt på tapeten just nu. För många är det en uppskattad omväxling från att sitta på kontoret eller i liknande miljöer. För andra är det riktigt trist att kanske inte kunna socialisera med kollegorna längre vid kaffemaskinen. 

En sak som är värd att ta i beaktning är hur vi sitter och arbetar hemma. På vår plats på kontoret har vi säkert bra stolar och ergonomiska lösningar som underlättar arbetet. Hemma är läget inte nödvändigtvis detsamma. 
Vi sitter kanske i slitna gamla stolar och vid bord som inte går att höja eller sänka. Det gör att vi arbetar i en ställning som kan vara icke-optimal för våra kroppar. 
Känn efter själv om du sitter och kröker ryggen eller kanske har armbågarna alldeles för högt upp för att bordet är för högt. Med tiden kan detta leda till tråkiga saker så som klämda nerver som kan orsaka strålande smärta utmed större delar av kroppen.

Det är med andra ord värt att fundera lite på hur du kan se till att du även arbetar ergonomiskt hemma. Ofta är det små saker som gör att arbetet känns mycket bättre. I längden blir det också mer hållbart.

Är det så att du faktiskt märker av att du börjar få ont lite här och var så är ett besök hos Peter Björkman att rekommendera. Han är mer än bara en ischias kiropraktor i Borås och har 35 års erfarenhet av att hjälpa patienter med alla möjliga besvär med kroppen.

Kom ihåg att du kanske kommer att få arbeta hemifrån ett bra tag till. Det gäller alltså att dels proaktivt se till att du inte skadar din kropp samtidigt som du också behöver behandla de krämpor som har uppstått. Trots allt ska du och din kropp ha sällskap av varandra ett långt tag framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *