Att sova bra är viktigt

19 februari 2020
patrick pettersson
Att sova bra är viktigt

Sängen är kanske hemmets viktigaste möbel. Att sova bra är jätteviktigt för att kunna fungera i livet och inte bli sjuk. ”Har du vaknat på fel sida?” är ett ordspråk som inte är särskilt roligt att höra. Våra kroppar är olika och valet av säng är väldigt individuellt. Det är viktigt att provligga sängen innan man bestämmer sig så att den ger det stöd som man behöver. Viktigt är också att köpa en tillräckligt lång säng så att man verkligen kan sträcka ut sig.

 

Sängbutik med personal utbildad i ergonomi

Bor man ihop med någon och delar säng vill det till att båda gillar madrassen. Det kan fungera om man är ungefär lika långa och väger lika mycket. Är skillnaden stor bör man dock välja två olika madrasser. Kanske någon av er föredrar ett mer hårt underlag? I en bra sängbutik ska personalen kunna guida er fram till den bästa madrassen just för er. Berätta om ni har ryggproblem eller sömnsvårigheter. Det finns butiker med personal som är specialiserade på sängar och som är utbildade i ergonomi och vet hur man bäst sover. En sängbutik online är exempelvis battrenatter.se. Länktips: https://www.battrenatter.se/

 

 

Välj säng efter hur ni sover

Innan man köper säng är det bra att fundera på hur man sover. Ligger man oftast på rygg, sida eller mage? Sovställningen spelar nämligen också in i valet av säng. Ligger man rygg ska sängen ge bra stöd för svanken. Sover man på sidan är det viktigt att höft och axel sjunker ner lagom, så att ryggraden blir så rak som möjligt. Provligg flera sängar men gör detta utan ytterkläder på. Försök att slappna av och känn efter om sängen ger det stöd som ni behöver. En säng kan vara dyr men är också en viktig investering som ska hålla i många år. 

 

Fler nyheter