Besök Gotland utanför högsäsong

07 augusti 2019
william eriksson
Besök Gotland utanför högsäsong

Gotland är ett underbart resmål som lockar många. De flesta besöker Gotland sommartid och det är inte så konstigt. Gotland lever upp på sommaren, och det finns massor att göra och se. Självklart lockar även det underbara kristallklara havet. Det går dock inte att komma ifrån att det är dyrt att besöka Gotland under högsäsong. Priserna på boendet är betydligt högre än under resterande tid på året. Så varför inte besöka Gotland innan eller efter rusningen? Hösten har sin charm och så även våren.

 

Besök Gotland i september

I september är det fortfarande varmt i vattnet så det går alldeles utmärkt att bada. Boendet i Visby sjunker i pris och då kan du passa på att ta vara på de erbjudanden som går ut. Du slipper trängas på färjan och flygpriserna sjunker även de. Tänk dessutom så underbart att sitta framför kakelugnar i Gotland när det är lite småkyligt på kvällen! Ett hett tips är att besöka Blå Lagunen som är ett kalkbrott med pärlemorblått vatten. De flesta gotlänningar undviker just Blå Lagunen på sommaren för att slippa trängas. Gå längs Ringmuren och njut av att slippa försöka tränga dig mellan alla andra besökare.

Möt våren på Gotland

Det passar utmärkt att besöka Gotland på våren. Då smygstartar många restauranger, gårdsbutikerna börjar öppna upp och det anordnas olika event. I slutet på april bjuder Gotland in till Gotland Gastronomy där restauranger, lokala mat- och dryckesproducenter och odlare bjuder in till läckerheter under en helg. Är du hästintresserad så passa på att titta på Hingstsläppet. Då släpps året russhingst ut till flocken. Russ är en gotländsk hästras som till och med har en egen bokserie för barn och ungdomar. Så om du har barn med dig, ge dem Vitnos-serien att läsa innan. Det om något stimulerar barns fantasi och de får uppleva hästrasen i verkligheten. 

Fler nyheter