Beställ byggnadssmide till ditt nya hus

30 maj 2022
william eriksson

editorial

Trenden med utanpåliggande metallrör, trappor och galler i kombination med nya, moderna byggmaterial gör att husen får ett helt annat utseende än de gamla traditionella. Ska du bygga nytt, kan du se dig omkring i grannskapet och välja något som passar in där. Sedan kontaktar du en firma för byggnadssmide, som färdigställer trappräcken, rännor och plåtar enligt dina önskemål.

Både äldre och yngre uppskattar lättskötta fasadmaterial och metalldetaljer som är snygga. Du kan kombinera sten, glas, betong och smide precis som du vill och får hållfasta och moderna resultat på ditt hus. Givetvis kan man också kombinera med ytor i trä, så det är din fantasi som avgör hur det blir till slut. 

 

Räcken och trappor i smide 

Stegar och trappor utanpå husfasaden, balkongräcken och smide för altanen, allt är sådant som en bra smidesverkstad har stor vana vid att göra. Du kan be dem svetsa i princip vad som helst så att det passar till den arkitektur du har valt. Ofta får man inspiration av grannar eller på nätet. 

Kanske är det någon detalj inuti huset som du är speciellt intresserad av att få smidd. Det kan vara något galler eller räcke inomhus som du vill ha utfört på ett annat sätt. Tveka inte att be en bra smidesverkstad om hjälp med det. 

 

byggnadssmide

 

Gammalt hus kan förnyas

Även en villa i traditionell stil kan få en förnyelse av en detalj i byggnadssmide. Glöm inte taket, där finns många detaljer, som stegar, luckor, rännor och annat som kan behöva bytas ut. Järn och metall kommer ständigt i ny fräsch design, så du kan beställa det du gillar.

Även till synes enkla smidesdetaljer kan vara nog så välbehövliga och funktionella. Stag och stöttor, fästen och liknande behövs alltid. Ditt hus är faktiskt din egen skapelse i färg och form, och det finns mycket att välja på.

Fler nyheter