Få slätare hy eller fylligare läppar med hjälp av fillers

06 maj 2021
Cecilia Olsson

Filler är en produkt som har blivit väldigt vanlig då det kommer till skönhetsbehandlingar, de kan användas både till att släta ut huden och dölja ålderstecken samt för att skulptera ansikte och läppar. Man kan till exempel få fylligare läppar eller tydligare konturer i ansiktet. Fillers kan även användas som ett komplement till botox för att få ett ungdomligare utseende med slätare hud och färre rynkor. Fillers ger dessutom omedelbart synligt resultat utan att det innebär ett stort ingrepp, något som gör dessa behandlingar väldigt populära.

Val av klinik kan ha stor inverkan på resultatet 

Det är dock viktigt att vända sig till en seriös klinik som kan genomföra behandlingen på ett tryggt och bra sätt. Det minimerar risken för komplikationer och ger de bästa förutsättningarna för att man ska få önskat resultat av behandlingen. Skulle filler hamna i ett kärl så kan det tyvärr ge allvarliga biverkningar, därför är det mycket viktigt att behandlingen utförs av legitimerad personal som har goda kunskaper om ansiktets anatomi samt vet vad som krävs om något trots allt skulle gå fel. 

Få viktig information vid konsultation

Hållbarheten på en filler-produkt varierar beroende på vilket område som behandlas samt ålder på patienten. I läppar håller produkten vanligtvis i ett halvt till ett år, i kinder däremot kan den finnas kvar under flera år. Yngre personer har större ämnesomsättning vilket gör att de kan behöva fylla på oftare jämfört med en äldre person. Inför en behandling är det därför viktigt att boka in konsultation för att man ska ha realistiska förväntningar på behandlingen samt för att den som behandlar ska ha en tydlig bild av vad som önskas. 

Skönhetsbehandlingar i Malmö 

Estamedic är en klinik i Malmö som erbjuder behandlingar med filler och botox. Kliniken etablerades av Dr. Selma Mehr, specialist i allmänmedicin med intresse för hud och skönhet. Behandlingarna utförs efter en kostandsfri konsultation och ett uppföljningsbesök erbjuds för att säkerställa att resultatet är tillfredsställande. Läs mer om Estamedic på https://estamedic.se/fyllmedel/.

Fler nyheter