teamp.se

läs mer här

Hitta den bästa maten till ditt exotiska husdjur

Hitta den bästa maten till ditt exotiska husdjur

När någon nämner ordet “husdjur” tänker nog de allra flesta på katter, hundar, kaniner eller andra små pälsiga och fluffiga djur. Många missar helt en annan spännande kategori av husdjur, nämligen reptiler! Alla lockas inte av pälsvård eller små pipande gnagare, utan föredrar lite mer ovanliga och spännande husdjur. När vi väljer att köpa husdjur ingår alltid den mycket viktiga frågan vi måste ställa till oss själva “Har jag det som krävs för att kunna tillgodose mitt husdjurs behov?” När det gäller köp av reptiler kanske denna frågan blir än mer viktig då deras levnadsvillkor, behov och miljö i terrarium ser väldigt olika ut.

 

Vad behöver din reptil för att må bra?

Reptilerna behöver mer individanpassade terrarium. Hur stort måste då ett terrarium vara? Vilken sorts växter eller lampor ska man ha? Det allra bästa alternativet är att fråga en expert vad just ditt husdjur behöver för att dess boendemiljö ska vara optimal. När en härlig miljö är skapad till reptilen kommer den stora och viktiga frågan: “Vad ska min reptil äta för att må så bra som möjligt?”. Det är inte alla människor som arbetar med djur som är så insatta i just de olika reptilernas levnadsvanor, behov och foder. Stå inte ensam och fundera,  du kan ta hjälp av experter här: https://tassaromorrhar.se/.

 

 

Olika sorters foder för olika sorters reptiler

Reptilfoder är en riktig djungel. Det finns fryst foder i blisterpack innehållande fisk och skaldjur till sköldpaddor. Det finns vitaminberikat foder för geckoödlor och levande foder i form av mjölmask, syrsor, röda mygglarver och mycket mer. Det är en avdelning som kan tyckas lite krångligare än t.ex. foder till en hund för den nya ägaren. Du och din reptil kommer att få ett härligt och mysigt liv tillsammans. Ta hjälp för att kunna ge din reptil det härliga liv den förtjänar!