Hur är kvalitén på luften? Boka ventilationskontroll

30 juni 2022
Lily Hansen

editorial

Om man hör ordet luftföroreningar är kanske det första man tänker på industriområden eller storstäder med många bilar och smog. Även om dessa saker måhända är långt från din egen vardag kan du dock påverkas av luftföroreningar av andra anledningar.

I vårt moderna samhälle spenderar vi mycket tid inomhus och många skulle nog hålla med om att det är för mycket tid. Även om man gör sitt bästa för att komma ut i friska luften är det i dag nödvändigt att vara inomhus en hel del, bland annat för arbete och annat. Det finns mycket som kan påverka luftkvalitén inomhus precis som utomhus.

För att ta reda på hur bra eller dålig luften är i ditt hem eller på din arbetsplats kan du göra en ventilationskontroll. Att göra detta med jämna mellanrum innebär att eventuella problem kan upptäckas och åtgärdas samt att du slipper de hälsoproblem som kan uppstå. Vill du veta mer om ventilationskontroll kan du kolla in https://www.cs-energikontroll.se/vara-tjaenster/ovk–ventilationsrengoering.

 

ventilationskontroll

 

Vad ingår?

När en ventilationskontroll utförs kontrolleras det att hela ventilationssystemet fungerar, att det tar in ren och frisk luft samt att den gamla luften transporteras bort på ett effektivt sätt. Vidare undersöks det om ventilationssystemet innehåller föroreningar som kan spridas runt i byggnaden, samt att systemets funktion med mera stämmer överens med standarder och föreskrifter. Avslutningsvis kan det göras en undersökning av vad som kan göras för att förbättra ventilationssystemet och påverka dess energiförbrukning positivt.

Upptäcks eventuella problem med ventilationssystemet kan många gånger samma företag som utförde kontrollen hjälpa dig att åtgärda problemen. Behöver du hjälp med ventilationskontroll och rengöring av ventilationssystem så kolla runt bland företagen som finns i din närhet och be om en offert. Fast i slutändan är ett välfungerande ventilationssystem inget substitut för lite frisk luft ute i naturen, så försök att komma ut lite då och då också.

Fler nyheter