Kompressorer behöver service

16 september 2019
Lily Hansen
Kompressorer behöver service

Man använder kompressorer för en mängd olika ändamål. En kompressor komprimerar gaser genom att minska på deras volym. Man kan ha den till att pumpa en fotboll eller driva en tryckluftsmaskin. Det finns olika sorters kompressorer, så man väljer typ efter vilket användningsområde det gäller. I verkstäder och industrier finns det kompressorer av flera olika fabrikat. Ibland behöver de service eller reparation. Det finns företag som samarbetar med olika tillverkare, och som därför kan laga och serva alla märken. Anlita t.ex. en specialist för tryckluftskompressor i Stockholm som tar sig an alla fabrikat. 

 

 

Installation och rörarbeten

 

Du kan få experthjälp för allt som gäller energibäraren tryckluft, allt från att du köper utrustning och får den installerad till att du får rörarbeten utförda. Genom att du anlitar en kompetent firma som klarar det mesta, behöver du bara ringa på deras jourtelefon, så får du hjälp direkt om något går sönder. Väljer du ett företag som servar alla märken, vet du också att du får den allra bästa supporten, eftersom det är originaldelar för just ditt fabrikat. Då är din anläggning riktigt professionellt skött. Det kan också vara praktiskt att ha en kontakt och slippa ringa runt. 

 

Välj rätt kompressor

 

När man vill ha en helt oljefri luft, exempelvis inom livsmedelsindustrin eller på en tandläkarmottagning, väljer man en oljefri kompressor. Då sitter kugghjulen eller drivkopplingen utanför tryckhuset med egen oljesmörjning, som inte har kontakt med den komprimerade luften. Även hemmafixare vill slippa oljespill vid t.ex. snabba jobb på bilen. En kolvkompressor har en cylinder och en kolv, och tryckgasen flödar periodiskt. Det passar när man vill ha högt tryck men inte så mycket flöde. Spiralkompressorn används till kylanläggningen eller vakuumpumpen, och oljesmorda skruvkompressorer är vanliga inom industrin, eftersom tryckmatningen inte har ett dödläge utan blir jämnare. Fråga gärna din tryckluftsexpert om du har frågor eller funderingar.

Fler nyheter