Modulbyggen vid lokalbrist

19 augusti 2021
Lily Hansen

När du läser ordet modulbyggen så kanske du kommer att tänka på leksaker som till exempel lego. Och det är nästan som att bygga med lego när det gäller modulbyggen. Modulerna sätts ihop precis som man önskar, bredvid varandra eller på varandra. De går fort att både sätta dit dem och ta bort dem. Men nu är det inte lego det gäller utan moduler som sätts upp vid akut eller planerat behov av lokaler.

Lokalbrist kan dyka upp inom många olika verksamheter som till exempel skola, förskola, sjukvård, kontor, boende eller butik. För att du ska slippa dyra kostnader och tidskrävande arbete med att hitta lämplig lokal så finns det portabla moduler som snabbt sätts på plats. När du behöver en skräddarsydd lokal som är anpassad efter dina behov är modulbyggen ett bra alternativ. 

När det gäller boendemoduler så ställs det särskilda krav på dem på grund av att människor ska bo och sova där. Modulerna som byggs för boende har brandskydd ifall en olycka skulle ske. Tillfällen då det kan finnas behov av moduler för boende kan till exempel vara flyktingboende, patientboende eller bostadsbrist av något annat slag. 

 

 

Hur går det till med modulbyggen?

Utifrån ditt lokalbehov skapas en ritning med rum, ytor och inredning efter vad du önskar. Begagnade moduler används så långt det är möjligt och vid behov så tillverkas nya. Modulerna är flyttbara med självbärande konstruktion, det innebär att modulerna kan sättas samman exakt som önskas. Modulerna sätts sedan upp på plats och sköts om av företaget du anlitat så länge du behöver lokalen. 

När behovet inte längre finns tas lokalen bort och många företag återställer marken och transporterar modulerna till rekonditionering och anpassning för deras nya användning. Modulerna är välbyggda och stabila för att återanvändas om och om igen och livstiden kan vara ända upp till femtio år.

Fler nyheter