teamp.se

läs mer här

När behövs invaliditetsintyg?

Råkar du ut för en olycka och ska använda en försäkring kan försäkringsbolaget kräva invaliditetsintyg. Försäkringsbolagen har ofta högt ställda krav på dessa intyg. Därför är det viktigt att du går till läkare som är specialiserade.

När det gäller olyckor eller skador bör du alltid anmäla till försäkringsbolaget så fort som möjligt. Vid långvariga problem kan sen försäkringsbolaget kräva nytt Invaliditetsintyg i efterhand. Fördelen med att vända sig till en specialiserad läkare är också att du får en bättre rehabilitering.

Syftet med intyget är att visa och dokumentera de besvär som är relevanta. Läkaren har oftast en mall från försäkringsbolaget som de måste gå igenom. Här kan du få rent subjektiva frågor såväl som rent objektiva frågor. Så försök känna efter så mycket som möjligt hur skadan upplevs.

 

Varför invaliditetsintyg?

Det är vanligt att skaffa privata olycksfallsförsäkringar. Beloppen som betalas ut vid olika typer av skador och funktionsnedsättningar varierar. Försäkringsbolag vill inte bara bedöma belopp utan även hur länge eventuella försäkringar ska betalas ut.

Det går heller inte att komma ifrån att försäkringsbolag inte betalar ut ersättning hur som helst. Anser försäkringsbolaget att din skada inte bedöms vara tillräckligt stor så kan ersättning utebli. Här är det därför viktigt att läkaren har insikt i hur försäkringsbolagen arbetar.

 

 

Vilka är de vanliga skadorna som bedöms?

Framför allt är det olika frakturskador. Råkar du ut får en bilolycka, trillar i en trapp eller slinter på den lömska isfläcken kan det bli omfattande frakturer. Du kan också råka ut för hjärnskador.

Frakturer kan påverka funktioner under lång tid och ibland blir man inte helt återställd. Då kan försäkringsbolagen antingen behöva betala ut större summa omgående eller månadsvis. För trots allt, om du betalar för en försäkring ska du kunna nyttja den om ditt liv påverkas av en olycka. Så var noga med invaliditetsintyg om en olycka inträffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *