När Löfven åkte till Dagobah för att träna lasersvetsning

20 maj 2021
Lily Hansen

Alla vet att vår statsminister Stefan Löfven är svetsare. Vad som dock är mindre känt är vilken typ av svetsning han egentligen ägnade sig åt. Det är lätt att föreställa sig Löfven i svettig bar överkropp svetsa samman metaller medan gnistorna dansar runt hela han svetsaura. 

Det är mindre lätt att föreställa sig honom syssla med lasersvetsning. Åtminstone om du inte är riktigt säker på vad lasersvetsning är utan bara gissar på definitionen. Du vill ju gärna att se Löfven jobba med lasrar som värsta jediriddaren när han svetsar. Du vill se honom använda Kraften för att kämpa mot onda metaller som inte vill hålla ihop. 

Med sitt lasersvärd är han galaxens händiga hjälte som har starkare förmåga än någon annan att smälta och binda ihop metaller. Snälla, låt det vara så att Löfven åkte till Dagobah-systemet för att söka upp Yoda och blev utbildad lasersvetsare av just honom. Den filmen hade garanterat sålt i massor. 

 

 

En av flera tekniker

Tyvärr är lasersvetsning kanske inte riktigt så häftigt som det låter. Egentligen är det bara en teknik av flera som används i samband med svetsning. Anledningen till att du inte bara använder en och samma är för att olika tekniker passar bättre i olika miljöer. Lasersvetsning är alltså enbart en metod som används för att hetta upp och smälta ihop metallerna.  

Ledsen att behöva slå hål på den fantasi du målade upp om Stefan Löfven som en jediriddare, som genom Yodas kunskap och lektioner lyckades lära sig använda Kraften att svetsa med lasrar. 

Du kan faktiskt beställa lasersvetsning i vår egen galax Vintergatan, på vår egen planet och till och med i din egen stad. Det är naturligtvis en tråkigare historia, men förmodligen desto mer användbar för dig. Men, ta fram bilden av Löfven som jediriddare en regnig dag. Du kan fortfarande ha kul åt den. 

Fler nyheter