teamp.se

läs mer här

När pengarna inte räcker till

När pengarna inte räcker till

Plötsligt kommer den där chansen som man bara inte kan missa och så gapar plånboken tom. Eller så har man precis kommit hem från semestern och lönen är två veckor bort och då passar bilen på att gå sönder. Det här är två vanliga anledningar till att man går in på internet och skriver ”ansöka om lån” eller något liknande i sökrutan. Och det som då kommer upp är länkar till banker, kreditinstitut samt företag som siktat in sig på att samla långivare under sitt tak som till exempel Vipbanks.se.

 

Vad är kreditvärde?

Kreditvärde är en starkt avgörande faktor för vilka villkor som långivaren vill ge gällande ränta och avbetalningstid, eller om långivaren helt enkelt inte ens vill låna ut pengar. I kreditvärdet inräknas i första hand hur många lån man har och vilka summor de är på, hur mycket man har i lön, om man har betalningsanmärkningar och dessutom hur många kreditupplysningar som tagits den senaste tiden. Det finns fler variabler som räknas in, men eftersom dessa är de viktigaste så är det många som väljer att ansöka om lån hos någon typ av samlings-site eftersom det då endast tas en kreditupplysning men ansökan behandlas av upp till 50 olika banker och kreditinstitut.

 

 

Hur ansöker man om lån på nätet?

Om man bestämt sig för att låna pengar på internet via ett företag som samlat en mängd långivare, så kan det vara en god idé att först läsa igenom all information som finns på hemsidan. Där brukar det till exempel stå vilka långivare som är anslutna och ibland även vilket spann av räntor och återbetalningstid som de erbjuder. När man bestämt sig så är det bara att fylla i formuläret och skicka iväg. Inom bara några minuter kan sedan erbjudanden börja trilla in och det är bara att godkänna det som passar bäst.