Pyraminx för kräsna pusslare

29 juni 2020
Lily Hansen

Har du pusslat mycket med Rubiks kub så är Pyraminx nästa steg när det gäller intressanta tidsfördriv. Istället för en fyrkantig kub har vi här en pyramidformad variant med fyra sidor, som har nio små trekantiga kuber på varje sida. Det går som vanligt ut på att vrida på kuberna så att varje sida på pusslet har sin egen färg. Kombinationsmöjligheterna är många, och det är en hel vetenskap att försöka komma på strategin för att lösa pusslet. Pyraminx är något för alla kräsna pusslare som vill ha något nytt som omväxling till den traditionella kuben.

 

Ett intresse för alla åldrar

Även om nya generationers ungdomar gillar den här typen av tidsfördriv är Pyraminx något som passar för alla åldrar. Det är enkelt att ha ett pussel med sig på tåget, i väntrummet, eller när som helst man har lite tid över. Pyraminx är det mest sålda näst efter Rubiks kub-pusslet, så det har blivit enormt populärt och är en utmaning för både gammal och ung. Man köper det på nätet, och förslagsvis går man in på en sida som mastercubestore.se som har mängder av olika alternativ. Kolla in alla dessa pussel där. Länktips: https://mastercubestore.se/61-pyraminx.

 

 

Ett modernt pussel

Färgerna är läckra, och alla vridpussel är mycket snygga. Det finns, förutom den vanliga fyrkantiga 3×3-kuben och Pyraminx, även cylinderformade pussel, kuber som är 2×2 och kuber som är 5×5, bara för att ta några exempel. Man tröttnar alltså inte på utmaningen, för det finns så många spännande pussel att prova. Många likställer pusslet med konsten att spela schack. Dock är schack ett mycket gammalt spel, men Rubiks kub kom först på 1970-talet. Nu finns pusslet som sagt i ett otal varianter, och man kan till och med köpa flera samtidigt i särskilda paket, och då kan man få mycket omväxling i pusslandet.

Fler nyheter