Rensa och strukturera, både på vinden och inom organisationen

24 november 2020
Mikael Barani

Nu mer än någonsin är det viktigt att ha överblick över vad som händer – på alla plan i ens liv. För när vi lever i dessa tider som vi befinner oss i så sätts allt på prov. Saker och ting som har kunnat upprätthållas genom att slänga ett halvt öga åt det då och då måste nu ses över ordentligt. 

Vi har liksom inte råd att leva på det sättet längre. Det är inte någon skrämselpropaganda, utan bara ett tips för att känna mer kontroll över livet.

Få översikt över ditt liv och arbete

Kontroll har man i och för sig aldrig. Egentligen handlar det främst om att bygga upp en buffer emot oväntade händelser. Det kan vara rent ekonomiskt, emotionellt, fysiskt eller på något annat sätt.

Genom att till exempel gå igenom sina utgifter kan man garanterat spara ett par hundra, minst, i månaden på att se över vad pengarna används till. Likaså kan man känna en större ro genom att gå igenom allt man har på vinden – saker som bara tar upp plats. Dessutom kan man tjäna en liten slant på att sälja av sådant som man aldrig använder.

På samma sätt kan ett företag se till att strömlinjeforma sitt digitala arkiv och sin organisation genom att se över din digitala ”vind”. Ligger saker här och där i systemet tar de inte bara upp plats, utan det är svårt att hitta det man letar efter.
Genom att strukturera systemen med Digital Asset Management – även kallad för DAM – så sparar man i längden både tid och pengar: https://www.encode.eu/resources/insights/your-guide-to-digital-asset-management-dam/.

Ibland är det sådant som på sikt får en organisation att bära eller brista.

För även om det är de anställda som är ett företags kärna hänger deras känsla av trivsel och deras effektivitet på att man faktiskt känner att man har verktygen som krävs för att kunna arbeta på ett optimerat sätt.

Fler nyheter