Smidigt med örtkapslar

04 mars 2020
jonas olsson
Smidigt med örtkapslar

Det är många som fått upp ögonen för örtkapslar och det är inte så konstigt, eftersom det är ett smidigt sätt att få i sig örter. Det är helt enkelt en kapsel som innehåller en eller flera örter som sväljs ner med vatten. Att inta en kapsel är mycket bekvämare än det traditionella sättet att äta örter på. Örten eller växten ska annars kokas och ätas, eller så kan man också torka den, för att sedan strö över till exempel gröten på frukosten. Örtkapslar är lätta att få i sig, speciellt på morgonen när man ska iväg till jobbet.

 

Vilka örter finns i kapsel?

Alla möjliga sorters örtkapslar finns det att få tag på. Både i hälsokostaffärer men också online är utbudet stort. Det finns örtkapslar som ska tas för att sova bättre och i dem är valeriana en populär ört, eftersom den har avslappnande effekter på kroppen. Vill du ha uppiggande örter så kan du också finna det. En populär växt är maca som växer högt upp i Anderna, och den är uppiggande eftersom den ser till att tillföra syre till våra celler. Den bidrar också till att öka hormonbalansen i kroppen vilket ibland kan behövas för kvinnor.

 

 

Nyttigt te

Det finns en hel värld av örter och växter som kan ge oss sina fantastiska läkande egenskaper. En växt är gurkmeja som har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper att hålla kroppens leder i trim och även gör underverk för magen. Det är ämnet kurkumin i gurkmeja som har dessa bra egenskaper för att läka kroppen. Ett tips till dig som vill äta gurkmeja är att vid intag av gurkmeja ska du också få i dig svartpeppar. För det gör att du kan tillgodose dig det nyttiga ämnet kurkumin avsevärt bättre. Så om du brygger en kopp te på gurkmeja, glöm inte att krydda med lite svartpeppar!

Fler nyheter