Unna dig en grym fototapet

27 december 2020
jonas olsson

När du inreder ett hem har du trollstaven i din hand. Du har makten att skapa ett hem som du är stolt över, mår bra i och som stärker dig. Börja med att fundera över vilka färger du tycker om och hur du känner att de påverkar dig. Välj sedan att placera aktiverande färger i sociala utrymmen och lugnande färger i rum avsedda för återhämtning.

Om du väljer att överlag inreda med relativt neutrala färger så kan du lägga till desto fler detaljer. Du kan exempelvis på ett enkelt sätt skapa unik dekor i olika rum med hjälp av fototapeter. Med dagens stora utbud kan du få en favoritbild eller ett foto av något du älskar som en del av inredningen i ditt hem. 

 

Inred för att nå dina drömmar 

Har du exempelvis alltid älskat att vara i naturen, även fast du bor i stan? Välj en fototapet som påminner dig om platser du tycker om. Det kommer göra ditt hem mer personligt, visa vem du är och hjälpa dig att minnas dina drömmar och aspirationer. Vill du känna dig modigare och lyfta fram din inre tiger? Låt en fototapet av tigern pryda en vägg i ditt hem.

 

Sätt dina mål på tapeten

Drömmer du om att fjällvandra, sätt upp fjällen på väggen i vardagsrummet. Älskar du att resa och vill en dag åka till en djungel, välj en tapet som stärker just det målet. Längtar du efter skog eller hav, välj en fototapet som visar just det motivet från naturen. Forskning visar att vi genom att titta på en bild av naturen kan få motsvarande effekt av lugn och ro i kroppen som om vi vistades i naturen på riktigt. För att uppnå effekten ska du koppla bort annat och se på bilden, eller din fototapet, i minst 40 sekunder.

Fler nyheter