teamp.se

läs mer här

UPS Sverige — specialister på frakt

UPS Sverige — specialister på frakt

Under år 2017 hanterade postföretagen så många som 99 miljoner paket bara i Sverige vilket är den högsta siffran sedan starten för den officiella statistiken som infördes år 1995 (statistiken för 2018 och 2019 kommer att presenteras under juni 2020 och man kan nog räkna med ytterligare ökning). I och med att det skickas så många paket varje år så finns det också många företag som erbjuder leveranstjänster.

Oavsett om man använder sig av ett stort eller litet leveransföretag så är det viktigt att man förpackar sin försändelse på bästa sätt. Trots att man använder sig av erfarna speditörer så kommer paketet utsättas stötar, vibrationer och tryck oavsett hur försiktiga de än är. Detta på grund av att de hanteras med hjälp av maskiner, fraktas med bil och lastas tillsammans med andra gods av varierade storlek, form och vikt.

Ska man skicka mjuka saker som till exempel kläder behöver man inte vara orolig för att något kommer till skada, då behöver man endast se till att försändelsen är tätt försluten och med mottagarens adress synlig och tydligt skriven. Ska man skicka mer ömtåliga saker så är det viktigt att packa in dem i något som skyddar, produkten måste vara ordentligt emballerad på alla sidor och den ska inte nudda insidan av kartongen i någon riktning. Detta gör man enklast med bubbelplast, tidningspapper och/eller frigolit. Man ska även se till att kartongen man packar i är hård och stabil för att undvika klämskador. Det är också en bra idé att lägga i en kopia av adresslappen i paketet om den skulle lossna under transporten.

UPS är ett av de mest framstående transport- och logistikföretagen i branschen. Många av UPS tjänster innebär levererans direkt från dörr till dörr och i andra fall skickas paketet mellan UPS ombud (så kallade Access Points). Hos Paket.se kan man smidigt boka leveranser med UPS Sverige.