UV-tålig PVC-folie är ett användbart material för den som gillar hobbyprojekt

24 maj 2022
Cecilia Olsson

editorial

Det finns mängder av olika gör det själv-projekt som man kan ägna sig åt i hemmet. Med bra material, kreativitet och kanske ett instruktionsblad eller en instruktionsvideo går det att skapa det mesta. Tycker man om att vara kreativ och gillar olika hobbyprojekt så kan PVC-folie vara ett bra material att ha tillgängligt. PVC-folie är lätt att hantera och det enda som egentligen krävs är en idé och en sax. PVC-folie kan dessutom användas både inomhus- och utomhus tack vare att den är UV-tålig. 

Skapa en snygg lampskärm av PVC-folie

PVC-folie är något som ofta används inom industrin till bland annat lampskärmar, men det går såklart även att använda den för att skapa sin alldeles egna personliga lampskärm. Antingen kan man byta ut en befintlig lampskärm som gått sönder eller så kan man låta kreativiteten flöda och skapa en helt ny lampskärm. Tack vare att den är så lätt att förarbeta med ett vanligt hobbyverktyg så är det enklare att lyckas med sin vision. 

PVC-folie

PVC-folie kan också användas till att göra en egen musmatta, ett skrivbordsunderlag och väldigt mycket annat. Det är som man brukar säga ”bara fantasin som sätter gränser”. Hos e-plast.se finns flera olika plastskivor som kan användas till många olika gör det själv-projekt, bland annat finns där UV-tålig PVC-folie

PVC-folie i hobbyformat gör skapandet ännu enklare

Hos e-plast.se finns PVC-folie i hobbyformat för den som tycker om att skapa. Folien kommer i hobbymåttet 700×1000 millimeter och är 0,5 millimeter tjock, vilket gör den smidigare att hantera. Denna folie är klar (eller genomskinlig som man också kan kalla det), UV-skyddad och levereras i ark. Förutom denna PVC-folie så erbjuder e-plast.se även många fler sorters plastskivor och dylikt som är perfekt till gör det själv-projekt. De säljer dessutom många tillbehör som kan underlätta och göra att hobbyprojektet får ett extra lyckat resultat.

Fler nyheter