Den viktiga grunden

15 november 2019
jonas olsson
Den viktiga grunden

Allt börjar och slutar med golvet. Ett hem eller vilken annan byggnad som helst, för den delen, fungerar inte utan ett fungerande golv. Vilket golv du väljer beror både på vad du tycker är praktiskt och passar och andra omständigheter. Ett klinkergolv exempelvis passar i badrum och hall, speciellt om det kan kombineras med golvvärme, men ett trägolv hör hemma i sovrum och sällskapsutrymmen. Eller så gör man som man vill! Det kan ju också vara så att du inte haft möjlighet att välja, utan ditt hem kom med de golv som är. Oavsett – ett golv måste skötas och tas om hand vilket material det än är tillverkat av.

 

Hur ordnar jag skötseln av mitt trägolv?

Ett trägolv är suveränt snällt mot dina fötter och något av det vackraste man kan tänka sig om det sköts på rätt sätt. Hur det ska behandlas och hanteras beror på vilken ytbehandling det fått från början. En riktig gammaldags ekparkett är exempelvis oftast tjock men kanske inte så tålig mot moderna rengöringsmedel – därför är det bra att läsa på lite innan man ger sig på det med full kraft. Är ditt trägolv slitet och repigt finns det ett väldigt effektivt alternativ – slipning.

 

 

Rätt hjälp i rätt tid av rätt företag

När du ser att ditt golv behöver lite omsorg är det bra att ta lite råd från en bra golvfirma. De kan se vad som fungerar bäst för just ditt golv och ge dig en offert för arbetet. Hur det fungerar beror på hur tjockt ditt golv är. I vissa fall då golvet är för skadat rekommenderas helt enkelt att du lägger ett nytt golv. När du behöver hjälp med golvläggning i Göteborg finns ett bra och kompetent företag att anlita. Erfarenhet och skicklighet och sinne för service är sällsynt bra att hitta samtidigt, så tveka inte att kontakta dem!

Fler nyheter