Finner du kraften finns möjligheterna till ett liv fritt från missbruk

07 september 2021
Mikael Barani

Ditt liv är ditt och ingen annans. Kanske är detta en självklarhet men frågan är om du lever ditt liv efter dina egna premisser? Eller är det så att du under åren har anammat andra människors åsikt om dig själv och anpassat dig efter dessa?

Risken för att så är fallet är väldigt hög. För trots allt så är vi sociala djur som lever i en flock – oavsett om detta är dina närmaste vänner, dina kollegor eller din familj.

Livsmönstren som formar oss

Någonstans gör man kompromisser för att passa in. I varje fall de flesta av oss. Sedan finns det de människor som lever helt kompromisslöst och bara vågar ta för sig. Detta mer extrema liv är förstås också kantat av både mer extrema poler. Topparna och dalarna slår helt enkelt hårdare.

Oavsett vilket sorts liv man lever så drabbas man dock alltid av just toppar och dalar. Det finns tillfällen då det känns som om att man sitter högst upp på ett berg och blickar ut mot oändliga möjligheter.

Andra gånger är man långt nere under ytan och blickar uppåt med en nästintill hopplös känsla i magen.

Just dalarna kan knäcka de flesta av oss om de blir för många. Eller om vi är ensamma. Det gäller nämligen att ha stöd för att kunna ta sig vidare här i livet. Vi är som sagt sociala djur.
För vill det sig riktigt illa tar vi till destruktiva beteenden för att finna tröst i vardagen. Detta kan leda till missbruk som verkligen slår sönder livet.

Här finns som tur är hjälp att få, även om man inte har det i sin omedelbara omgivning.
Till exempel kan man kontakta https://www.mynextmove.se/ och få hjälp med öppenvårdsbehandling för att ta sig vidare i livet. Visst kan det vara svårt, och läskigt, att våga ta steget – men när du väl har gjort det kommer du märka att halva striden är vunnen.

Fler nyheter