Fräscha upp hemmet med nytt innertak

19 maj 2021
jonas olsson

Ett snyggt och fräscht innertak har stor betydelse för helhetsintrycket av ett hem. Trots det väljer många att prioritera väggar, golv, snickerier och inredning hundra gånger om och glömmer ofta att ens ta en titt upp i taket. Är innertaket gammalt och slitet – och i värsta fall kanske solkigt och fläckigt – spelar det dock ingen roll hur snygga tapeter man har eller hur nyrenoverat det är i övrigt. Ett sunkigt tak drar ned känslan i ett hem rejält. 

Att byta innertak kan vara ett stort och jobbigt arbete, lite beroende på hur mycket som ska bytas och vilket tak man väljer att sätta. Det är en obekväm arbetsställning och det tar ofta relativt lång tid om man ska göra det själv. Lyckligtvis finns många duktiga hantverkare att ta hjälp av runt om i Sverige.

 

Olika typer av innertak

Ska du byta innertak finns många olika alternativ att välja bland. Du kan till exempel sätta vita takskivor som finns i olika storlekar, eller träpanel. Det finns också speciella innertak och undertak med ljudisolerande egenskaper samt tak i metall som lämpar sig mycket väl i olika industrilokaler och verkstäder exempelvis.

Idag finns gott om proffsiga leverantörer av innertak och undertak – däribland Akustikteknik i Malmö, som har ett brett sortiment av speciellt ljuddämpande takmaterial. Bor du någon annanstans i Sverige och önskar handla från en mer närliggande leverantör hittar du enklast olika alternativ genom en sökning på nätet. 

 

 

Vitt, färg eller kanske tapet?

De flesta innertak är vita, men det blir allt vanligare att måla taket i någon vacker kulör. Exempelvis kan man måla taket i samma färg som väggarna för att skapa en mysig, ombonad känsla. Att tapetsera taket är ytterligare en trend som ses mer och mer. Innertak behöver inte vara vita och tråkiga – det går att ta ut inredningssvängarna även där. 

Fler nyheter