teamp.se

läs mer här

Hitta din mekaniker på bilverkstadgävle.se

Vad är det egentligen man lär sig på körskolan? Du lär dig trafikregler, hur man läser komplicerade parkeringsskyltarna och hur mycket koldioxidutsläpp en bil orsakar. Du lär dig såklart också hur du hittar dragläget, hur du växlar och mycket annat nödvändigt. Det är förstås hur bra som helst och all den där kunskapen är avgörande för själva bilkörningen. 

Men hur mycket kan du egentligen om själva bilen? Kan du så pass mycket att du hade kunnat laga din bil helt på egen hand när den behöver repareras? Grattis, i så fall. Rimligtvis kan inte den stora massan det. Annars hade vi inte haft någon användning för landets bilverkstäder och tusentals bilmekaniker hade gått arbetslösa.  

Så vet vi alla att så inte är fallet. Tvärtom finns det minst ett par bilverkstäder i varje stad eller samhälle som står redo när vi har problem med våra bilar. Detta om någonting borde insinuera att behovet av bilverkstäder är stort. Helt enkelt på grund av att vanliga bilägare saknar kunskapen.

  

Ingen skam i att ta hjälp

Och är det egentligen så konstigt? Det finns mängder med produkter som vi använder dagligen men som vi inte kan laga själva. Ta enheten som du läser detta på till exempel. Datorn, telefonen eller surfplattan. Den skickar vi in på lagning hos experterna när vi till exempel krossar glaset eller får vattenskador. 

Bilverkstäderna är med andra ord inget undantag utan snarare en av representationerna på hur vi gör när någonting vi är beroende av slutar att fungera. Vi kan inte begära av oss själva att serva bilen, byta däck eller plocka isär motorn. Lämna det jobbet till experterna. Det handlar inte om att vara bekväm eller bortskämd. Du skapar ju faktiskt samtidigt arbetstillfällen för alla duktiga mekaniker. Läs mer om vad bilverkstäder kan göra för dig på bilverkstadgävle.se.