Höj din livskvalitet i Polen, familjen kan alltid skicka paket dit

31 augusti 2020
Mikael Barani

Det ligger fortfarande ett skimmer av ”östblocket” över den delen av Europa som en gång i tiden var en del av Sovjetunionen. Den som dock har besökt något av dessa länder kan dock intyga att det överlag råder en väldigt hög livsstandard i dessa områden.

Visst lever fortfarande kommunismens destruktiva eko fortfarande kvar, i form av fattigdom och annat. Det tar trots allt tid för att rucka på gamla samhällssystem som stora delar av befolkningen fortfarande minns.

Enkel etablering

Samtidigt så finns det områden där dessa länder har kommit längre än andra delar av Europa. Har man väl upplevt vad förtryck är så har man på många sätt lärt sig känna igen de subtila tecknen på när det stundar igen.

Dessutom så inser flera länder att man måste vara på hugget för att komma ikapp resten av sina systrar och bröder i Europa.
Ta till exempel Estland. Detta land erbjuder ett så kallat e-medborgarskap som underlättar etablering av företag och ger lägre skatter. Allt går att ansöka via nätet.

Kanske är det så att just ditt drömliv väntar på andra sidan Östersjön. Oavsett om det är i Baltikum eller till exempel i Polen. Eller varför inte njuta av det fantastiska vädret i länder som Makedonien eller Slovakien? I dessa tider då vi arbetar på distans så går det trots allt att få mer för pengarna om man är villig att röra på sig.
Trots allt så går det också för familjen att skicka paket till Polen för att uppmärksamma ens födelsedagar. Så går det ju också att bara ta färjan över Östersjön för att få träffa sina kära igen.

Dessa tider som vi lever i öppnar onekligen upp för intressanta lösningar. Gissningen är därför alltså att vi kommer att få se mer rörlighet inom Europa igen, något som alla tjänar på – inte bara ekonomiskt, utan medmänskligt.

Fler nyheter