teamp.se

läs mer här

Montage av vackra klarfönster

Vad är egentligen ett klarfönster? Är det ett fönster som du kan se klart ut genom? Eller är det ett företagsnamn? Hur det än hänger ihop så kan det låta lockande att montera ett klarfönster. Ett fönster som du kan välja helt och hållet själv. Kanske tycker du att ditt hem är väldigt mörkt och du vill få fler ljusinsläpp genom att montera fler fönster? Eller kanske en altandörr i enkel eller dubbel modell?

Idag är det egentligen inte samma behov av fönster som det en gång var, då man behövde dessa för att få något ljusinsläpp överhuvudtaget. Men ändå vill man ha så många fönster som möjligt. Det är till och med så att fönsterpartier och dörrar kan höja värdet markant på ett hus, eller sänka det. Tänk dig skillnaden på ett hus med havsutsikt som har en hel vägg med fönster, eller samma hus med endast ett par små gluggar. 

 

Skönhet och funktion

Ett fönster är alltså så mycket mer än bara ett ljusinsläpp. Det är förstås även en möjlighet att få in frisk luft, men därefter kommer det smycke och den känsla som ett fönster förmedlar. Med rätt fönster kan du öka värdet på ditt hus, även om det inte är hela glaspartier mot havet som det handlar om. Det är även viktigt att du funderar över placeringen när du väljer fönster vid en nybyggnation eller renovering.

Sätter du fel fönster på fel plats så kan du försvåra möbleringen. Eller skapa ett fönsterparti som är helt meningslöst, eftersom du ändå måste dölja hälften av det med en soffa eller ett bord. Motsatsen är ett rätt placerat fönster. Ett fönster där du kan sitta i soffan och se ut i din trädgård. Eller vakna på morgonen och se hur trädkronorna vajar för vinden. Ett fönsterparti från golvet kan också, rätt placerat, bli hundens favoritplats.