teamp.se

läs mer här

Musiken öppnar upp nya världar

Det finns låtar som verkligen kan förtrolla ens själ. Lyssna till exempel på Max Richters ”On the nature of daylight” som är ett vemodig mästerverk.
Eller varför inte vara mer upptempo och glad och dra till med Vector U som har gjort fantastiska remixer av låtar från tv-spelet Zelda. 

Här snackar vi två helt olika typer musikaliska sfärer – klassiskt vemodigt och elektroniskt lekfullt – som ändå skapar den där magiska känslan inom lyssnaren. Kanske hade man avfärdat denna spännvidd när man var yngre. Desto äldre man blir desto mer inser man dock att handlar om att en bra låt är en bra låt. Enklare motto behövs helt enkelt inte.

Väcker en låt något inom dig – ja då betyder den något för dig. Oavsett om det handlar om världens mest banala radiohit eller om det är djupt invecklad japansk ljudkonst.

Det som är spännande är att se vilken musk som kommer ur oss själva. Alla som spelar ett instrument vet att det är ett ständigt utforskande av ens karaktär. Vad är det som kommer ut när vi sätter oss vid gitarren, trummorna eller pianot – eller vilket annat instrument som helst.

Har man spelat ett och samma instrument länge är det faktiskt rätt häftigt att testa på något nytt. Att som gitarrist få hem ett elektroniskt klaviatur från danguitar.se kan öppna upp enorma världar. Inte bara för musikskapandet i sig, utan nya instrumentkunskaper får en effekt på hur man spelar sig huvudinstrument.

Precis som vi som musiklyssnare ska våga prova på nya genrer bör vi som musiker våga testa andra instrument. Hittar man rätt kan det verkligen kännas som om att våra sinnen utvidgas av att lära oss lira något nytt.
Kanske för det också med sig att du kommer i kontakt med nya människor som du kan skapa musik tillsammans med? Allting är möjligt i instrumentens magiska värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *