När pumpservice i Lidköping fick hjälpa till

25 oktober 2021
patrick pettersson

editorial

Det var ju en väldigt god idé som de haft när de valde att slänga ut den gamla oljepannan som stod i källaren på villan, och ersätta den med en pelletspanna. Det skulle bli mycket billigare att elda med pellets och det var mer miljövänligt. 

Företaget som skötte bytet skulle ta hand om allt. Installera och sätta igång den nya och transportera bort den gamla. Det var ju ett rätt stort jobb och det tog ett par dagar innan allt var på plats. Höstkylan hade inte kommit ännu, så det klarade sig bra med värmen men varmvatten hade de inget. Till slut var allt installerat och klart och det fungerade perfekt. 

Då kom det en tankbil och parkerade utanför trädgården. Ingen var hemma men det gjorde inget. Han hade varit där förut och visste var röret satt. Så kopplade han i och satte igång att pumpa ut eldningsolja. När han fyllt den vanliga mängden så fortsatte pumpen ändå att gå. Han kikade in genom källarfönstret och såg det han inte ville se. Hela källargolvet var fyllt av kletig olja. Man hade glömt proppa igen röret och avbeställa oljeleveransen.

 

 

Grannen jobbade som tur var på pumpservice i Lidköping 

Grannen hade koll på pumpar. Genom sina kundkontakter kunde han snabbt hitta ett företag med pumpservice i Lidköping som hade rätt pump. Det måste ju gå att pumpa tillbaka den kletiga oljan och få iväg den till deponi. Det var inget lätt arbete men om man har rätt pump så går det bra. 

Företag som arbetar med pumpar har ett stort urval effektiva maskiner. Man kan få en pump till allt, från frätande kemikalier till kletig illaluktande eldningsolja. Pumpar av god kvalitet kan få de mest besynnerliga uppdrag om de är flyttbara, och det är väldigt ofta de får rycka ut och rädda situationer där det gått fel. 

Fler nyheter