Ridning i Stockholm för trevliga stunder

30 november 2020
patrick pettersson

Ridning är för alla, det finns ingen som inte passar för ridning. Oavsett om du är ung, gammal nybörjare eller erfaren – ridning passar för alla. Vill du rida men inte har egen häst kan du vända dig till en ridskola. Det finns ridskolor som erbjuder ridning i Stockholm, vilket innebär att du inte behöver långt även fast du bor i storstaden.

Det är aldrig för sent att börja rida, bättre sent än aldrig. Ridning är en helt fantastisk sport. Tillsammans med ett stort djur ska ni arbeta som ett. Ni kan springa snabbt, hoppa över hinder, dansa er fram i olika rörelser, ta mysiga promenader i skogen. Ja allt, inom ridning finns det väldigt många olika inriktningar. Man behöver inte satsa på att nå till toppen. 

 

Välutbildade hästar

När du börjar rida på en ridskola kan du känna dig lugn med att hästarna där är välutbildade och trygga. Dessa hästar är väl invanda att gå i verksamhet och ha olika ryttare på ryggen men givetvis är de ändå djur. 

Oftast när man ska rida så är det inte bara ridningen man vill åt, utan även känslan av att vara i ett stall och pyssla. Innan man rider måste hästen borstas och hovarna måste kratsas. Man måste även sätta på hästen ridutrustningen innan ridning. Är man helt nybörjare är detta sådant man får lära sig ganska tidigt. 

 

Hitta ridskola för dig

Det finns många olika ridskolor, vare sig du bor i storstaden eller inte. De flesta har hemsidor som du kan kika in på. Där presenterar de ofta både ridlärare och ridskolehästar. Man brukar även kunna se en prislista som kan vara intressant att kolla på. 

Åk gärna och träffa ridskolan innan, då får du se hur deras upplägg ser ut, hur mycket hästarna går samt hur mycket utevistelse de har. 

Fler nyheter