Saftigare kött med ett stekbord till din gasolgrill

25 maj 2021
Mikael Barani

Nej nu får der vara nog med velande: Ge oss sommar, nu!

För efter denna trista vintersäsong så behövs det verkligen lite sol och värme för att höja humöret en aning – speciellt med tanke på de tider som vi lever i idag.

Lagom varma dagar

Det trevliga med att leva i Sverige på sommaren är att det blir så fantastiskt vackert här, samtidigt som man inte behöver svettas ihjäl som en bit söderut i Europa. Det räcker med att man tar sig söderut, till andra sidan Östersjön för att det ska börja bli riktigt svettigt om dagarna, sådär jobbigt så att man inte riktigt vet var man ska ta vägen.

I Norden, å andra sidan, är det sällan man hamnar i den där värmen som nästan gör en handlingsförlamad. Åk till Spanien och det är nästan hopplöst att vara ute mitt på dagen – de har siesta av en anledning.

Okej, vi får istället kalla vintrar, men dessa har också sin charm. Om inte för annat så för att det går att tända en eld att värma sig vid och grilla lite korv.

På sommaren blir det kanske inte lika mycket eldande i skogen, däremot så åker som bekant grillarna fram. Eller de täcks i varje fall av. Det här med att grilla är också en konst som man kan nörda ned sig i riktigt rejält om man vill. Det är trots allt en evig jakt på den perfekt grillade köttbiten.

Ett tips är att investera i ett stekbord gasolgrill för att testa hur det påverkar slutresultatet. Kanske är det just detta som fattades för att burgarna skulle nå absolut apex när det kommer till krispigt yttre och saftigt inre.

Det är bara att låta lusten leda vägen och prova på vad det är som höjer kvaliteten på den måltid som du delar med dina nära och kära.

Fler nyheter