Se byggföretagstockholm.nu för att skapa ditt drömhus

30 september 2020
Lily Hansen

Att bygga sitt eget hus från grunden är för många en dröm. För att uppfyllas och bli verklighet kräver den god planering och många faktorer att ta i beaktande. När man bestämmer sig för att bygga nytt så är det mycket som måste fungera. Allt från bygglov till arkitektfirma och uppförande kräver mycket planeringsarbete. Men man behöver som tur är inte sköta allt på egen hand. 

 

Var börjar man?

Först och främst så bör man såklart ha ordnat själva tomten som huset ska byggas på. Att designa och rita upp ett hus kräver att man tar själva tomtens förutsättningar och läge i beaktande. Därefter är det dags att ta kontakt med en bra entreprenör och arkitekt. Fördelaktigt med någon som erbjuder hela paketet från start till mål. Företaget byggföretagstockholm.nu är ett bra exempel för detta. Självklart vill man att sitt drömhus ska bli perfekt. Därför är det viktigt att ha en bra och nära kommunikation med sin arkitekt och entreprenörer.

 

 

Glöm inte alla tillstånd som krävs

När man nu har bestämt sig så är det viktigt att inte förhasta sig. Det är viktigt att ta god tid på sig för planering och ge tid för att byråkratins kvarnar ska mala färdigt. Bygglov är såklart en grundförutsättning. Beroende på läge och tomtens beskaffenhet så kan det också krävas olika tillstånd för själva byggnadsfasen. Först och främst så bör man begära förhandsbesked. Om det inte ingick vid köpet, förstås. Så man vet att övriga tillstånd inte kommer att avslås direkt.

Utöver bygglov så kan det krävas flera olika tillstånd under processens gång. Ibland så behövs det tillstånd för bergsprängning eller undantag från strandskydd, för att nämna några. Vill man ändra höjdläget på tomten så krävs det marklov, och ska man riva befintlig fastighet så behövs rivningstillstånd. Med en bra entreprenör så får du även såklart hjälp med detta.

Fler nyheter