teamp.se

läs mer här

Ta in på bed and breakfast, exempelvis i Gävle

Är du sugen på ett avbrott i vardagen men kanske inte har så stor budget? Hotell finns i många olika prisklasser och standarder. Det finns helt enkelt något för varje plånbok. Det finns allt ifrån lyxiga hotell med alla möjliga önskvärda faciliteter till youth hostels där man endast bokar en säng i en sovsal, tar med eget badlakan och påslakan, och delar andra bekvämligheter med övriga gäster.

Klassificering av hotell

För en stjärna krävs endast ett fåtal kriterier. Det flesta utrymmen är gemensamma och det finns inga krav på privat badrum/wc. Hotellen måste dock ha centralvärme och erbjuda daglig frukost till sina gäster. Det finns även krav på daglig städning. Hotellet måste inte ha en bemannad reception utan incheckning kan ske på andra sätt, exempelvis genom internet. Så skulle det kunna se ut på ett bed and breakfast i Gävle och nu ska vi ta en titt på vad de allra lyxigaste hotellen måste erbjuda för att få fem stjärnor.

 

Femstjärniga hotell

För att uppnå fem stjärnor krävs naturligtvis betydligt mycket mer än för en stjärna. För det första krävs att man har en reception som är bemannad dygnet runt. Det ska alltså finnas tillgänglig personal och service alla dygnets timmar. Det ska även finnas möjlighet till roomservice hela dygnet. 

Hotellet måste kunna erbjuda sviter till de som vill ha extra mycket plats och lyx. På alla rum ska finnas bekväma sittplatser, extra toalettartiklar, minibar, badrock och tofflor, extra kuddar och möjlighet till att själv välja andra kuddar om så önskas. Det ska finnas en öppen bar och en öppen restaurang veckans alla dagar. Restaurangen måste erbjuda både frukost, lunch och middag varje dag.

I tillägg till all denna service och lyx måste erbjudas strykning, bagageservice och tvättservice. Mellan enstjärniga och femstjärniga hotell finns naturligtvis en stor variation av standard och pris, men det finns något för alla.